Referenser

Lekplatsrenovering

På uppdrag av Lekplatsrenovering gjorde vi om hela deras innergård.

Målet var att skapa en plats där alla, oavsett ålder kunde samlas och trivas. En viktig del var lekplatsen, men vi ville också skapa funktioner som lockade till umgänge för både vuxna och äldre barn. Hela projektet skräddarsydde vi utifrån kundens önskemål, ändå från grunden med både planering och materialval.

Ett fokus var att anlägga en fin pergola med tillhörande grillplats. I pergolan byggde vi även en robust träaltan där de boende kan sätta sig ner för en fika eller en pratstund. Det var viktigt för oss att ringa in hela området med genomtänkta växter för att skapa trivsel och lummighet. Växterna skulle dessutom vara lättskötta och hålla sig vackra.

Fokus på lekplatsen

Även om vi gjorde om hela innergården låg mycket fokus på just lekplatsen. Den skulle passa både små och stora barn. Förutom gungor och klätterställningar var det viktigt med utrymme för bollspel för de äldre barnen. Här stod säkerheten i fokus med noggranna mått och avstånd mellan olika enheter.

Hela projektet resulterade i en innergård för alla i bostadsrättsföreningen och en plats som var självklar att vistas på för umgänge, fika, lek, middagar och kalas.